Световният шампион по футбол за 2014 г. Жером Боатенг претърпя зрелищна катастрофа, при която се размина на косъм със смъртта, а колата му се приземи върху мантинелата на аутобан в Бавария.

31-годишният защитник на Байерн е пътувал от Лайпциг за Мюнхен, след като получил разрешение от клуба си да отсъства от онлайн тренировка, за да посети сина си в болница.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Близо до баварския град Зелбиц (на около 311 км от дома му) Боатенг загубил контрол върху скъпото си возило Мерцедес AMG и в крайна сметка се озовал върху предпазната ограда.

Причините за инцидента са няколко. Една от тях е фактът, че Жером Боатенг е карал с летни губи. Освен това времето е било лошо. Едновременно е валяло дъжд и сняг. Затова при смяна на платното футболистът е изгубил контрола върху автомобила си.

Причинените щети по пътната инфраструктура са оценяват на 25 000 евро. Не е ясно колко ще струва ремонтът на скъпото возило на Боатенг. Базовата цена на най-евтиния модел на Мерцедес AMG е 50 000 евро, но колата на футболиста със сигурност е с много екстри и значително по-скъпа.