Най-добрият български футболист Христо Стоичков ще предвожда отбор от родни таланти в мач срещу световна футболна звезда. Това ще се случи в края на месец септември, когато ще се играят финалите на Каменица ФЕНкупа. Организаторите на турнира ще обявяват в по-късен етап името на известния футболист.

Юбилейно десето издание на най-големия турнир по футбол за аматьори в България беше открито днес. Сред официалните гости бяха председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, министърът на спорта Свилен Нейков, Христо Стоичков и треньор на 20-и век Димитър Пенев.

Камата е патрон на състезанието. В специално видео обръщение легендарният Франц Бекенбауер пожела успех на всички участници. Той предизвика Стоичков с думите „Здрасти, Христо, все още ли те бива?”, произнесени на български език.

Схемата на турнира остава непроменена. Квалификациите ще се проведат във всички 27 областни града на страната. Полуфиналните кръгове ще бъдат в 12 града. Голямата награда за шампионите е юбилейна купа, като отборът ще има шанса да избере и гледа на живо някое от най-големите европейски футболни дербита.

В първото участие на надпреварата са записани 3000 души, а миналата година участниците са 18 000.