Не е лесно да си световен шампион във Формула 1. В това се убеди младият Себастиан Фетел. Като част от рекламната кампания на престижната автомобилна надпревара пилотът посети ферма в Мелбърн, къдете се научи да стриже овце.

Най-добрият пилот за миналия сезон не се уплаши от стадото, а с усмивка се включи в начинанието. Състезателят на Ред Бул бързо се сприятели с овчарското куче на фермата  "Уоруук Кетъл" и дори поиска да го вземе. Той показа сръчност при тежката задача по свалянето на руното на овцете.

“Надявам се, че през уикенда ще се справя по-добре от днес със стригането на овце. Всеки го знае това и е запознат как се прави, но да го направи човек е съвсем различно. Все пак упражненията те правят майстор”, каза още 23-годишният германец.

В същото време Фетел заяви, че очаква с нетърпение старта на новия сезон във Формула 1. Той смята, че няма нищо особено в това, че за първи път от много години на старт ще застанат заедно петима пилоти, които са били световни шампиони. Става въпрос за самият Себастиан Фетел, Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо, Дженсън Бътън и Михаел Шумахер.

“Броят на световните шампиони не е толкова решаващ. Винаги има много бързи пилоти, като повечето от тях са в най-добрите отбори”, сподели Фетел само няколко дни преди първия старт за новия сезон на пистата “Албърт Парк” край Мелбърн за Гран При на Австралия. /БЛИЦ

1.jpg

3_2.jpg

112.jpg