Григор Димитров стартира предсезонната си подготовка, а денят му стартира със сутрешен крос. Това стана ясно след публикация в социалната мрежа на треньора на българина - Даниел Валверду.

Тренировките отново заеха мястото на забавленията, на които Гришо се отдаде в последните почти три седмици. Както е известно, най-добрият ни тенисист първо беше на фотосафари с родителите си в Африка, а след това и на карибския остров Некер. На райското кътче Григор беше една от звездите на благотворителния тенис турнир за професионалисти и аматьори на милиардера Сър Ричард Брансън, собственик на острова.

Димитров ще открие новия сезон с участие на турнира на твърди кортове от категорията "АТР 250" в Бризбън (Австралия), който ще се проведе в периода 1-8 януари. Към момента 25-годишният хасковлия фигурира под №7 в списъка с участниците и по всяка вероятност ще бъде сред поставените в основната схема. За надпреварата са се записали още миналогодишният шампион Милош Раонич, Стан Вавринка, Кей Нишикори, Доминик Тийм, Рафаел Надал и други.