Интересни факти бяха разкрити от финландска медия за мача между местния Тампере и Левски в предварителните кръгове на Шампионската лига през август 2007 година. Тогава „сините“ отпаднаха изненадващо след две загуби с по 0:1.

Футболистите на Тампере и треньорът им са били приятно изненадани от фенове на ЦСКА, пише iltalehti.fi. Изданието уточнява, че това е най-големият международен успех в историята на клуба.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„След мача в София фен на ЦСКА отива в хотела, в който е настанен Тампере, и подарява бутилка коняк на Тони Петреску, който се отчете с победния гол над Левски във Финландия и асистенция за втория успех с 1:0 в София. Почерпката е за целия отбор.

Треньорът на Тампере Ари Хелм пък получава близо 200 поздравителни съобщения след отстраняването на Левски. Наставникът не е имал толкова много честитки дори след титлата, спечелена от Тампере”, пише медията.

След поражението на „сините“ привържениците на ЦСКА родиха и поредния бисер, който гласи „Тук пере, там пере“. По-късно пък се пръкна следната гатанка: "Там пере, тук пере, тракторист го оре, оса го жили, дебърцини яде, що е то?".