Английското издание "Дейли Мейл" разкри любопитни подробности буквално от кухнята на Манчестър Юнайтед. Източник на таблоида разказва за куп любопитни случки от столовата на "дяволите" от времето и след управлението на сър Алекс Фъргюсън. Естествено не е пропуснат и престоят на българския нападател Димитър Бербатов, който е определен като "самотник в трапезарията".

„Един ъгъл в столовата завинаги ще остане свързан с Димитър Бербатов. Дошлият от Тотнъм срещу 30,75 млн. паунда нападател не беше особено социален тип. Той често сядаше сам с купа паста.”, казва източникът и продължава разказа си със случка, при която за малко не се стига до бой между Рууни и негови съотборници.

"Хранителните битки в столовата бяха сравнително редки, но има един случай, при който нещата бързо ескалиралиха. Участници в случката бяха настоящият капитан Уейн Рууни и бившите "дяволи" Джони Евънс и Дарън Флетчър".

"Рууни остави за момент закуската си от бъркани яйца без надзор. Когато се върна, той с неохота видя, че всичко залято с кисело мляко и куп други неща. Уейн избухна и след миг из столовата се разхвърчаха бутилки, торти и други храни ", спомня си свидетелят на случката.

Друга пикантерия от трапезарията в Карингтън е свързана с играч на тима, който за малко не погубва живота си. Футболистът, чийто име не се спомненава, е опитал да си вземе препечена филийка хляб от тостера с... метален нож. Това му действие за миг внесло паника сред персонала и съотборниците му, които му попречили миг преди да се случи най-страшното.

"Бившият секретар на клуба Кен Рамсден си счупи лакътя, след като се спъна в един стол. Това се случи през един декември. Контузията му попречи да присъства за предстоящо теглене на жребий от Шампионска лига".

Освен неприятните инциденти и пререкания, столовата на "дяволите" е била арена и на куп шеги и закачки. При една от тях "жертва" е Уейн Рууни, който е принуден да търпи куп подигравки заради трансплантацията на коса. Играч от младежкия тим на Манчестър си сложил фланелка с номер 10, маска на Шрек и ... къдрава перука. След време в интервю шегаджията разкрива, че това му действие е променило живота му. 

При пристигането на Луис ван Гаал през 2014 г. правоъгълните маси в столовата били сменени с кръгли в опит да се насърчи по-голямото взаимодействие между играчите.

"Пристигането на Ван Гаал до голяма степен промени освен всичко друго и атмосферата. Не ме разбирайте погрешно, хората все още обичат да се смеят и шегуват, но това вече се случва все по-рядко", завърша източникът.