Олимпийската шампиона в тройния скок Тереза Маринова призна, че чака момиченце. Бившата лекоатлетка е бременна в седмия месец. "Чакаме събитието в края на януари, избрали сме име, но се въздържам да го кажа", каза бъдещата майка, която бе гост на първото си училище "Георги Бенковски" в Плевен.

Тя ще организира турнир на 12 декември в зала “Фестивална”, като с него ще отпразнува десетата година от олимпийската си титла. "В състезанието ще участват деца между 7 и 12-годишна възраст, разделени в три възрастови групи. Очакват се над 200 деца от цялата страна. Това са мен е много вълнуващо, зарадвах че има такъв интерес. Явно подобни прояви са липсвали и ние ще се постараем да създадем повече инициативи, за да задържим децата на стадиона", каза Тереза.

Тя сподели, че заедно с Българската федерация по лека атлетика ще кандидатстват в програма на международната федерация, по която да бъдат отпуснати професионални уреди за децата. Идеята е, ако това се случи, да се направи професионално детско състезание.

Тереза Маринова е олимпийска шампионка от Сидни (2000), световна шампионка през 2001-а и европейска шампионка в зала през 2002-а./БЛИЦ