ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Шакира понесе тежки обвинения в плагиатство за скандалната песен Music Session #53, насочена срещу бившия ѝ любим Жерар Пике. С нея колумбийката чупи рекорди по гледания - 24 милиона за 10 часа, но според фенове, парчето е откраднато от венецуелката Бриела, чието истинско име е Мария Габриела Отаиса. Тя пусна своята Solo tu през юни миналата годината и нейният припев е едно към едно с този на колумбийската поп звезда.

Венецуелката сравни двете песни в Инстаграм и попита последователите си какво мислят, а самата тя заяви: „В шок съм, треперя, не знам какво да правя, защото наистина песента ѝ е твърде сходна с моята. Засипват ме със съобщения по този повод. Обичам Шакира, боготворя я, цял живот съм ѝ фен и за мен дори е чест, че ме е изплагиатствала“.

„Трудя се всеки ден да бъда артист и автор и ако съм вдъхновила някого, искам да получа възнаграждение. Ако ме бяха попитали: „Виж, искаме малка част от твоята песен за Шакира“, щях веднага да отговоря: „Разбира се“. Не искам тя да мисли, че повдигам въпроса с лоши намерения или за да я дискредитирам. Шакира е и си остава огромен източник за вдъхновение за мен и ще е чест да имам заслуги за новия й хит“, увери 23-годишната венецуелка, която е завършила консерватория в родния си щат Карабобо и има диплома по музика от държавния университет.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Шакира и преди е била обвинявана в плагиатства - за Hips Don't Lie, в която е заимствала от Amores como el nuestro на Джери Ривера. За песента Loca колумбийката пък отиде на съд, който установи, че няма нарушение на авторските права.

Междувременното Шакира се похвали в "Инстаграм", че само за 24 часа песента ѝ с аржентинеца Bizarrap е имала 14,4 млн. стриймвания в платформата Spotify - върхово постижение за дебют на латино парче.

„Никога не съм мислила, че това, което за мен беше катарзис и облекчение, ще стигне директно до №1 в света. И то когато съм на 45 години, и то на испански. Искам да прегърна милионите жени, които протестират срещу онези, които ни карат да се чувстваме незначителни. Жени, които защитават това, което чувстват и мислят, и надигат глава, когато не са съгласни, дори ако другите повдигат вежди. Те са моето вдъхновение. И това постижение не е мое, а на всички. Трябва да станем 70 пъти по 7. Не както обществото ни нарежда, а както решим. За да вървим напред за децата си, родителите си и за тези, които имат нужда от нас и се надяват на нас“, сподели колумбийката за песента.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by briella (@briellamusica)