Тази вечер най-известният уелски певец ще изнесе първия си концерт в България. 71-годишният Том Джоунс е изпял много популярни песни през кариерата си. Най-големият му хит е “Дилайла” и той несъмнено ще го изпълни в зала “Арена Армеец”. Малко известен факт е, че тази песен е химн на феновете на английския Сток Сити.
 
Преди финала за ФА Къп през май (спечелен от Манчестър Сити с 1:0) привържениците на “грънчарите” бяха подели кампания във “Фейсбук” и “Туитър”, за да върнат песента на върха на класациите. Те дори бяха написали писмо до Том Джоунс, с молба да презапише песента. През 1968 г. “Дилайла” е стигнала до второ място в Британския чарт.
 
Хитът на уелсеца става химн на феновете на Сток Сити в началото на 80-те години на ХХ век. Това се дължи на дългогодишният привърженик Антон Буут, който пеел първите редове от песента на трибуната преди мачовете на “грънчарите”.
 
Любопитна е историята как “Дилайла” става толкова популярна в агитката. Според фолклора, при едно гостуване на Дарби Каунти Буут и други фенове били в кръчма, а полицията ги помолила да не пеят нецензурни текстове. Тогава пуснали уредбата в заведението и от колоните прозвучала песента “Дилайла”.
 
ФЕНОВЕТЕ НА СТОК СИТИ ПЕЯТ “ДИЛАЙЛА” ПРЕДИ ФИНАЛА ЗА ФА КЪП