Норвежкият специалист Рони Дейла за пореден път показа, че има доста нетрадиционен подход при мотивирането на играчите си. Този път доказателството дойде, след като тимът му Ню Йорк Сити спечели титлата в МЛС след победа над Портланд Тимбърс с 4:2 след дузпи (1:1 в редовното време).

Преди мача 46-годишният норвежец беше обещал, че ще направи стриптийз и ще остане само по долни гащи, ако отборът му успее да спечели финалния мач на МЛС. След като Ню Йорк Сити спечели титлата за първи път в историята си, Дейла изпълни обещанието си. Той не само се съблече по еротичен начин, но и дори направи лицеви опори гол пред шампионския трофей.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Това не е първият случай, в който Рони Дейла прави подобно нещо. През 2009 г. той също се съблече. Това беше наградата за футболистите на Стрьомсгодсет, които под негово ръководство се спасиха от изпадане. Четири години по-късно треньорът изведе отбора до шампионската титла в Норвегия.

В периода 2014-16 г. Дейла водеше шотландския гранд Селтик, с който спечели две титли и един път взе купата на Лигата. След това норвежкият специалист се върна в родината си и пое Волеренга. В края на сезон 2017 г. той обеща, че ще се съблече чисто гол пред играчите си, ако те успеят да запазят мястото си в елита. Това стана факт, а Рони Дейла е изпълнил обещанието си в съблекалнята, разкриват присъствали на събитието.