С много емоции и приятни спомени завърши пътешествието до турския град Истанбул на Българския национален волейболен фенклуб, който отбеляза в Южната ни съседка своята първа годишнина от създаването си. Четири нощи и три дни българските фенове не спряха да се забавляват отпразнувайки подобаващо този повод, съобщават с удовлетворение за BGvolleyball.com участвалите във вояжа.
 
По време на престоя си българските фенове направиха панорамна обиколка на Истанбул, разходка с корабче между двата континента, посещение на уникалните дворци Топкапъ и Долмабахче… Експедицията, посветена на първия рожден ден на Фенклуба обаче, имаше други два акцента. Първият от тях беше изключително сърдечната среща в зоната за кулинарни  танцови забавления край Мраморно море с българските звезди на местния Галатасарай - Владо Николов и Теодор Салпаров. Треньорът на отбора Драган Нешич и чаровната му съпруга Нели Маринова – Нешич също откликнаха на поканата и бяха интересни и събеседници по теми не само свързани с волейбола. Рибното меню, бялото вино, Йени раки и домашната ягодова ракия само добавиха приятен щрих на следката раздумка. Разбира се, не се мина и без любимите на всички фенове снимки и автографи. Когато спазващите спортен режм волейболисти и треньорът им си тръгнаха, купонът продължи в акомпанимент на жива музика и с много бълкански танци.
 
Най-важното събитие разбира се, беше вечерния мач на Галатасарай срещу шампиона на Турция и противник на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) в Шампионската лига - Аркас Спор (Измир). След преговори с охранителната полиция нашите фенове бяха допуснати в залата единствено с тромби и знамена. Компромис не бе направен за пропътувалите само в едната посока стотици километри тъпани. Българските фенове украсиха своя сектор със знамена, трансперанти и балони. Бяха окачени големи винилни снимки на Владо Николов и на националния отбор.
 
По време на продължилия гейма двубой феновете от България подкрепяха Владо Николов, Теодор Салпаров, треньорът Нешич и колегите им от отбора по изключително колоритен и шумен начин, който допадна и на останалите фенове на Галатасарай. При всяко добра проява на българите в тима бяхя скандирани техните имена. Тромбите, свирките и ръкоплясканията бяха само част от активното въоръжение. Въпреки добрата игра на противниковия отбор, агитката на Аркас Спор беше принудена да замлъкне.
 
Независимо от загубата, но с точка в актива на Галатасарай Фенклубът се раздели с Владо Николов и Теодор Салпаров подобаващо. Ще има и нови срещи със сигурност!