Последният регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 за областите Враца, Видин и Монтана беше спечелен от тима на „Пчелна майка“ (Враца). Купата връчи легендата от САЩ`94 Трифон Иванов, който поздрави шампионите и пожела успех на последните два претендента за "Маракана", класирали се за Националните финали на турнира.

Заедно с „Пчелна майка“ на крачка по-близо до мечтаното пътуване до Рио се приближават и момчетата от „ВиК ООД Враца“. Двата тима финалисти доказаха категорично своето превъзходство, а финалът предложи на посетителите на стадион „Огоста“ в Монтана едно невероятно футболно зрелище. Резултатът бе открит от нападателя на „Пчелна майка“ Владимир Вълов-Сисо в началото на второто полувреме. Минута след това „ВиК ООД Враца“ изравниха. Последваха два бързи гола на втория нападател на „Пчелна майка“ Станислав Димитров-Бекъм, с което резултатът стана 3:1 за шампионите. В последната минута на срещата „ВиК ООД Враца“ успя да отбележи още един почетен гол и с това се оформи крайното 3:2 за „Пчелна майка“.

Подгласниците „ВиК ООД “ ще имат своя шанс за реванш по време на Националните финали, които ще се проведат на 30 и 31 август на „Градски стадион“ в Русе. Там 24-те най-добри отбора от цяла България ще се впуснат в титанична битка за големия залог пред приятелите от квартала в тазгодишното издание на турнира - пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарният стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Почетните трета и четвърта позиция останаха за отборите „Еталон 05“ и „Манастирище 2000“. Освен четирите тима призьори, на сцената се качиха и отличените с индивидуални награди футболисти. Цветан Димитров от „ВиК ООД Враца“ бе обявен за „Най-добър вратар“. Тодор Кръстев от „Пчелна майка“ получи титлата „Най-атрактивен съзтезател“, а отличието „Най-спортсменски отбор“ отиде при момчетата от „Балкан“ (Ботевград).

Бразилските футболни емоции на стадион „Огоста“ ескалираха още вчера по време на демонстративния мач за старта на турнира. В него един срещу друг се изправиха отборът на Община Монтана срещу сборен тим на местни журналисти. Капитанската лента на отбора на общината бе на ръката на кмета Златко Живков, а заедно с него в нападение играеше заместник-кметът Диман Георгиев. Редовното време изтече при равен резултат 1:1 и се стигна до дузпи. За съжаление на многобройните поддръжници на общинския отбор, журналистите бяха по-концентрирани и спечелиха мача с 4:3.