Христо Янев даде пресконференция по повод първата си книга, която написа. Трилърът от няколко дни е на пазара и печели все повече почитатели. Заглавието е "Единственият начин", а действието се развива във френските градове Гренобъл, Лион и Париж, както и в Швейцария. На брифинга днес присъства издателят Йордан Антов, както и изпълнителният директор на издателство "Лексикон" Алина Караханова.

"С Христо ме запозна Игор Марковски, който е голям цесекар. Още в началото му казах обаче - да знаеш, че съм от Левски. Потомствен левскар съм и ако книгата ти не е добра, няма шанс да пробиеш (смее се). Христо ми изпрати няколко страници, които ми харесаха. Дадох ги да ги прочетат и мои близки, които казаха същото. След това известно време ситуацията беше в застой. Обаче онези две страници бяха останали в съзнанието ми", разказа за началото на съвместната им работа Антов.

"Футболистите по принцип не се славят с особен интелект, затова Христо ме изненада. Попитах го какво го кара да пише, а той ми отговори - "някои играят табла и карти, а мен ме кара отвътре да пиша". Тези негови думи ме трогнаха. В крайна сметка след много труд и дисциплина взе, че стана добра книга. Прочел съм доста книги и заради работата, и заради това, че обичам да чета. Запознат съм отлично с трилърите и фантастиката. Смея да твърдя, че книгата на Христо Янев е на европейско ниво", допълни Антов.

Интерес към книгата вече проявяват четири чуждестранни компании, на които може да бъдат продадени правата. Става въпрос за Турция, Гърция и Сърбия.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ