Слаба почти безалкохолна бира ще пият феновете на Англия и Сърбия преди двубоя си от Евро 2024 тази неделя вечер от 22:00 часа на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен.

Има сериозни опасения за сблъсъци между агитките, които са прословути с невъздържаното си поведение. В тази връзка, с цел да избегнат възможността много от запалянковците да се напият, полицията е поискала на стадиона да се сервира само нискоалкохолна бира от 1%.

Освен това се предвижда зрителите да могат да консумират бира единствено в специалните зони, където тя се продава, а не свободно на пейките.

Прогнозите са, че около 40 000 английски фенове ще пристигнат за мача, докато тези от Сърбия няма да са повече от 8000. Срещата вече е окачествена като “високорискова”, което налага допълнителни мерки за безопасност.

“И сред двете групи има хулигани - алармира главен инспектор Кристоф Бургхарт. - При сърбите има множество хулигани, а англичани, когато пият, понякога стават доста агресивни.”

Според “Гардиън” около 400-500 фенове на сръбския отбор пристигат с единствената цел да се бият с англичаните.

Очаква се всеки ден по време на еврофиналите дежурство да дават по 22 000 полицаи. Отделно 16 000 служители на реда от други страни пристигат в Германия, за да помагат.