Скандал се разигра на тренировката на "Левски" в Правец вчера. Група привърженици на ЦСКА беше дошла, за да подкрепя талантите на "армейците" във финала на Републиканското първенство при родените 1999 година. Мачът за златото бе спечелен от Славия. "Белите" се наложиха над ЦСКА след изпълнение на дузпи с 4:1, след като в редовното време спорът завърши 1:1.

Мачът при децата беше започнал, когато на съседен терен в Правец излязоха футболистите на "Левски" за поредната си тренировка. Това моментално привлече вниманието на агитките на ЦСКА и Славия, които и без това бяха почнали да се проявяват, като хвърлиха бомбички, димки и дори пиратки, докато играеха младите футболисти. Запалянковците на "червените" отидоха да пеят край терена с трениращите левскари, а някои демонстрираха агресивност и провокативно поведение. Почнаха да посягат към топките и пособията, един си взе маратонки, а с риск да стане сбиване, човек от щаба на "Левски" все пак ги издърпа от ръцете му.

Най-сериозни обиди от феновете на ЦСКА отнесе Валери Божинов. Нападателят побесня след като чу “червения” рефрен “Николета, Николета ще обслужи Сектор “Г”!”. Обидите ядосаха Божинов, който започна да ръкомаха срещу гаврещите се с него запалянковци. Наложи се намесата на полицаи, които отпратиха разгорещените цесекари. Почти всеки от феновете на вечния враг на "Левски" беше с бутилка бира в ръка.