Футболистите на ЦСКА Иван Стоянов и Неманя Милисавлевич подчиниха своите колеги в уникално картинг състезание, което събра известни спортисти в благотворителна инициатива. Стоянов завърши първи, а Милисавлевич втори. Първа при жените финишира най-добрата ни състезателка в кану-каяка Станилия Стаменова.

Инициативата на Дарик радио, Спортно шоу Гонг, Gong.bg и Ники Кънчев шоу, като е част от традиционния „Благотворителен търг на Дарик“, който ще се провежда за пета поредна година. Домакин на състезанието бе най-новата картинг писта „София картинг ринг“ в Ринг Мол. Идеята е известни наши състезатели да се обединят около една кауза. Те дариха предмети, които ще бъдат изложени във втория ден от търга на Дарик радио на 18 декември.

След оспорвано състезание при жените на първо място се качи Станилия Стаменова, която отвя конкуренцията. Тя тръгна  трета на стартовата решетка, но успя да вземе първото място. Втора финишира най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова, а трета обявената за най-красива волейболистка Кристияна Петличка от ЦСКА.

Световната шампионска по бокс Станимира Петрова завърши четвърта, въпреки че стартира първа на решетката. Десетката допълниха още баскетболистките на "Левски" Христина Иванова и Виктория Стойчева, волейболистките на ЦСКА Мария Филипова и Симона Димитрова и колежките им от "Левски" Петя Баракова и Кристина Якимова.

В мъжката надпревара Иван Стоянов завърши първи, а Милисавлевич втори. Футболистът на Черно море Иван Коконов финишира трети, след като изпревари Михаил Александров от Лудогорец. В десетката влязоха още плувецът Мартин Желев, Бранко Костадинов от Локомотив (Пловдив), Стефан Станчев от Черно море, Емил Михайлов от Марек, както и състезателя по канадска борба Стефан Ленгаров. В десетката бе и Орлин Павлов.

В надпреварата участие взе европейският шампион по сумо Николай Николов и капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев. Един от най-добрите български рефери Таско Тасков също уважи състезанието, но тъй като е с контузена ръка бе возен от колегата от Дарик радио Ивайло Йовчев, като двамата участваха с двоен картинг.

Главен съдия на състезанието бе една от най-изявените рали състезателки в България Екатерина Стратиева, която впоследствие се пусна в мъжкия финал извън класирането. Тя дари подписана фланелка и ръкавици.

ЦСКА дари фланелка с подписа на Тончи Кукоч и футболните обувки на Тони Силва. Лудогорец предостави фланелки от Шампионската лига на Козмин Моци и донеслия първа победа в груповата фаза Йордан Минев. Иван Иванов дари своя фланелка на Базел. Екип на Литекс подписите на Красимир Балъков и целия отбор също ще бъде разигран в четвъртък. Екип с подписите на всички футболисти на Черно море.

Европейският шампион в сумото Николай Николов предостави свое мавиаши. Своя фланелка с подпис даде участникът на световното плувно първенство Мартин Желев, а най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова даде своя хавлия. Волейболистките на Левски дадоха екип на отбора. Стоян Големанов и Стефан Ленгаров дариха фланелки от канадската борба. Подписан екип на женския волейболен тим на ЦСКА бе предоставен от момичетата, които взеха участие в надпреварата. Капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев дари своя подписана ракета.

Домакините от „София картинг“ пък предоставиха реплика на каската легендарния пилот от Формула 1 Аертон Сена.