Бившият хокеист на Детройт Ред Уингс Шон Ейвъри сензационно обяви причините за раздялата между хокеиста Сергей Фьодоров и секссимвола на тениса Анна Курникова. Фьодоров и Курникова се венчаха през 2001 г., а две години по-късно бракът се разпадна. Блондинката дълго време след това отричаше да е била омъжена за руския хокеист. В момента тя е заедно с Енрике Иглесиас и двамата отглеждат трите си деца. Именно певецът е причината за раздялата на Курникова и Сергей Фьодоров.

„Беше 2002 г. и Детройт играеше някакъв мач от НХЛ, а аз не бях в групата. Стоях в съблекалнята и гледах телевизия. На единия екран вървеше срещата, а на другия някакво шоу на MTV. В края на втората третина забелязах, че по музикалния канал дават Курникова и Енрике Иглесиас. Тогава с мен беше само съотборникът ми Дарън Макарти. Двамата се спогледахме учудено, защото всички обичахме Сергей. Той беше прекрасен човек и по това време беше женен за тенисистката. Живееха в общ дом в Детройт, заедно посещаваха отборните мероприятия за Коледа, Супербоул и Деня на благодарността. Всички знаеха, че са заедно“, разказа Ейвъри.

„Двамата с Дарън не можехме да повярваме на това, което виждаме. Може просто да са поканени заедно в шоуто. И в този момент – гръм от ясно небе! Анна целуна Енрике Иглесиас в ефир пред цяла Америка. Все едно видяхме призрак. Какво да правим? Фьодоров в този момент беше още на леда. Аз не исках да съм човекът, който ще му каже за видяното. Дарън обаче каза: „Аз ще се оправя“. Изчака почивката и отиде при Крис Челиос, който беше близък приятел със Сергей. Разказа му какво сме видели. Челиос не беше във възторг, тъй като познаваше Анна и се радваше, че двамата с Фьодоров са семейство. След края на мача Крис заведе Сергей в една от страничните стаички и там му е казал за случилото се. Когато се върнаха в съблекалнята, Фьодоров изглеждаше разстроен. Бързо се преоблече и си тръгна“, допълва 40-годишният канадец.

„На следващия ден треньорът Скоти Боумън ни събра преди тренировката и каза: „Момчета, всички знаете за случилото се със Сергей. Трябва му време, за да се оправи със ситуацията. Замина за Маями и ще се върне, когато е възможно. Точка по въпроса.“ Тези думи от устата на треньор звучаха странно. Обикновено те не се интересуват от личните проблеми на играчите, а искат от тях само постоянство и по-добра игра. Скоти обаче разбираше всеки един хокеист на Детройт и много добре се отнасяше с Фьодоров“, завършва разказа си бившият хокеист.