Доскорошната състезателка по художествена гимнастика Снежана Дечева отвори нова страница в живота си. От няколко месеца красавицата е лице на една от популярните модни къщи у нас "Ивет Фешън". Снежи вече има и първата фотосесия, която излезе съвсем наскоро. Госпожицата застана пред фотообектива на Георги Тодоров и за пореден път демонстрира красотата си. Част от снимките са съчетание и с форми от художествената гимнастика, където Снежана постигна завидни успехи.

Тя е родена през 1997 година и бе част от любимите златни момичета на България. Снежи игра на Световната купа в Киев през 2013 година, както и в едно от съчетанията на Световното първенство в Киев през същата година. След това тя остана в ролята на резерва на ансамбъла, с който пътува в Рио де Жанейро на Олимпиадата през лятото на 2016 година. Дечева се отказа от активна кариера през януари 2017 година.

„Исках да започна нещо ново и различно. Първоначално нямах кой знае какъв опит, но постепенно започна да ми харесва. Съчетахме някои снимки и с художествената гимнастика и смятам, че се получиха добре. Надявам се да продължа да се развивам в тази сфера и да постигна успехи“, каза Снежана Дечева.

А имала ли е влечение към модата преди това? Ето какво отговаря гимнастичката: "Да, като много малка съм участвала на няколко детски ревюта, но след това се захванах със спорта по-сериозно. След като се отказах от гимнастиката реших да започна нещо ново, интересно и различно. Моделството и всичко в модната сфера ме вдъхновява и страшно много ми харесва. Избрах точно тази агенция, защото забелязах, че залагат на естествена красота и моделите им се различават от типичните възприятия за български “модел”. Хората от агенцията, както и самата Ивет са супер готини хора и мисля, че ще работим добре и занапред".

„Радвам се, че близките ми и приятелят ми ме подкрепят в това начинание. За мен това е много важно. Няма обаче да оставя спорта на заден план. Знаете, че не се задържам дори и един ден без да правя нещо, така че очаквайте още интересни неща около мен“, допълни още доскорошната състезателка.

Преди време Снежана Дечева разкри за други свои хобита, които практикува в свободното си време. Тя обича да рисува, показа завидна смелост и скочи... с парашут и признава, че си пада по високия адреналин.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Снимки: Фотограф Георги Тодоров