Ия Траоре мечтае да стане футболист. Той не е играл в професионални клубове, но триковете му го направиха известен по целия свят. Ганаецът представи поредното си уникално шоу в Париж и отново показа, че заслужава да носи името Магьосника на футбола.

26-годишният Траоре се покачи на висок фар с топка на главата си. След няколко секунди той започна да жонглира с крака, без да се притеснява, че се държи само с ръцете си, а земята под него не е обезопасена.

Вижте уникалното изпълнение на Ия




Траоре е роден в Гана през 1986 година и като дете играе като вратар с децата по улиците. На 10 години се записва в местен тим и започва да бележи гол след гол. Треньорите съветват бащата на момчето да го изпрати в Европа. През 2000 година семейството се мести в Париж и Ия е приет в школата на ПСЖ.

Талантът обаче заляга и над учебниците, помага на баща си, който изработва африкански сувенири. От това страда футболната му кариера и той е освободен.

Траоре не се отказва от футбола, но решава да го практикува по нестандартен начин. Той не се разделя с топката и тренира в метрото, по улиците, в магазините. Постепенно ганаецът става известен с качествата си. телевизиите започват да го канят в програмите си, а той организира представления по улиците.

Мечтата на Ия е да може да използва техниката си в професионалния футбол. Той все още се надява, че някой отбор ще му предложи договор.

2_1.jpg