Леонардо Жардим е бил уволнен от Олимпиакос заради сексуална връзка с Атанасия Маринакис – съпруга на клубния президент Евангелос Маринакис. Това твърдят десетки източници в глобалната мрежа в Гърция. Никой обаче не смее да обяви официално причината за раздялата с треньора, тъй като проблемът е повече от деликатен.
 
Под ръководството на португалеца Олимпиакос имаше 10 точки аванс в класирането и бе записал 11 поредни мача без загуба във всички турнири. И уволнението му предизвика истински шок в южната ни съседка.
 
“Приятели, след моето уволнение не съм в състояние на отговоря на вашите въпроси. Прегръщам ви”, измъкна се хитро Жардим на въпрос коя е истинската причина за свалянето му от треньорския пост на гръцкия гранд.
 
Някои медии се опитаха да замажат положението, пишейки тонове анализи, че Олимпиакос играел скучно и непривлекателно. Това обаче не беше достатъчен аргумент, който да убеди феновете.
 
В Атина, а и в цяла Гърция, упорито се говори, че проблемът не е свързан с футбола. Евангелос Маринакис е един от най-богатите, но и най-ревнивите мъже в страната. А мнозина твърдят, че той е получил достатъчно доказателства, че съпругата му на няколко пъти се е срещала тайно с уволнения вече португалец.