"Досиетата Христо извън футбола" е заглавието на поредицата материали, която вече започна да излъчва американският спортен канал "Унивисион", който се радва на уникален рейтинг сред испаноезичното население на САЩ.

В него вече почти година работи най-успелият български футболист за всички времена Христо Стоичков. Пловдивчанинът бързо стана свой в екипа и дори започна да си прави майтапи и да хваща басове с другите, припомня "24 часа". Камата набързо загуби два от колегата си Едгар Мартинес и се наложи първо да му изглади ризите и да измие колата му, а след това да си боядиса косата в цветовете на мексиканското знаме - и всичко това в ефир.

Все пак Стоичков получи и своята разплата - след загубата на Мексико от Холандия на световното българинът лично епилира на живо крака на загубилия баса Едгар Мартинес.

Именно към този си колега, водещ предаването, се обърна Модерния ляв в първото си видео обръщение от дебрите на Етрополския Балкан. В него той споменава и друг колега от "Унивисион" - Иван Казанцев, известен с прякора Граф К., който е със Стоичков в България. Ето какво каза Христо Стоичков:

"Здравейте, приятели - Едгар и компания. Това представлява наистина спокойният живот. Не знам за вас, а аз работя както винаги. Но признавам, че това тук ми липсваше - да прекарам няколко дни, няколко прекрасни дни тук, в моята земя. Чувствам се спокоен, имам времето, за да се наслаждавам, за да се разхождам и да правя още много други неща, които вие ще видите. И също желая много да разкрия пред граф К. "Досиетата Христо" тук, в моята страна. Сега ще видиш и ще останеш много изненадан от многото неща, които Христо Стоичков прави извън обсега на камерата. Един Христо Стоичков, какъвто хората не познават. За момента, Едгар, изпращам на теб и всичките приятели от "Унивисион" без изключение прегръдка и поздрав, просто защото сте ми приятели. Днес наистина се наслаждавам."