Два от мъдреците на Георги Пеев бяха извадени през зимната ваканция. Снощи халфът замина за първия лагер на руския Амкар в Турция без долните два крайни зъба. Процедурата, изпълнена с вещина от специалист, се наложила, тъй като ще бъдат слагани брекети на останалите.

Пеев започва 7-а година в Амкар. През нея българските футболисти в състава на тима от Перм отново ще бъдат трима. Към Пеев и пристигналият в Амкар още през 2004 г. Захари Сираков се присъединява Благой Георгиев. Той пристигна като свободен агент от други руски клуб - Терек, където изкара 4 г.

Тримата се събраха снощи на летище София, откъдето се качиха на самолет за Истанбул. Оттам с вътрешен полет те се отправиха към турския курорт Анталия. В хотел MAXXROYAL, който се намира в Белек, българите трябваше да пристигнат около 4 ч сутринта.

На 18-и е първата проверка на Амкар, а съперник е азербайджанският Интер. На 22 януари има уредени два спаринга - срещу Висла (Краков) на Цветан Генков и Черноморец (Одеса). 5 дни по-късно е мачът с Нефтчи (Баку).

Третият лагер на Амкар пък ще е в Поморие.