Заради ирландските си корени легендарният американски боксьор Мохамед Али получи почетно гражданство в Ирландия. Кметът на община Енис в графство Клеър Франки Нейлън удостои Али на специална церемония като "най-известният син на Енис".

Трикратният световен шампион в тежка категория пристигна специално за церемонията, като в негова чест целият град бе украсен с американски флагове, а хилядо хора бяха излезли по улиците, за да го приветстват.

http://cache.daylife.com/imageserve/07gL66o8IIdNY/610x.jpg Тъй като 67-годишният Мохамед Али страда от болестта на Паркинсон, неговата съпруга Йоланда прие грамотата за почетен гражданин. Прадядото на Али Ейб Грейди е емигрирал в САЩ през 19-и век както и голяма част от ирландските му сънародници.

Али, който по-рано се казваше Касиус Клей, не е единственият американски гражданин с частични ирландски корени. Прадедите на президента на САЩ Барак Обама и неговият заместни Джо Байдън също са дошли от Острова. Близо 34 милиона американски граждани имат ирландски корени. /БЛИЦ