Легендата на българския баскетбол Сашо Везенков чукна 50 години днес. Треньорът на Лукойл Академик обмисля поредица от чествания на юбилея. Първото от тях бе с колегите му от тима.

"Бяхме на обяд и се черпимхме с всички, които работят в Лукойл. Те ми подариха страхотна писалка "Дюпон", точно за треньорската кариера. Дано жъна успехи", пожела си Везенков.

После той се отчете и пред играчите на Лукойл, след тренировката в Правец. "Само бонбони и торта. Забранил съм алкохола, дори някой много да иска", добави Везенков пред "Стандарт". "Но гранде партито ще е в края на седмицата или началото на другата", уточни той. И добави, че не съжалява за нищо през тези 50 години.

"Ако имам възможност, отново да ги изживея, не бих променил нищо. Периодът 1986-89 година, в който спечелихме три поредни титли с Балкан, беше сбъдната мечта. Може би най-сладка е първата ми Купа на България с тима от Ботевград през 1986-а", спомни си Везенков.

Треньорът на Лукойл разкри, че още не е виждал внучката си Йоана, която се роди на 23 март в Кипър. "От федерация само променят програма и още не мога да отида да ги видя двете с Михаела", пошегува се Везенков.

"Жена ми също е там. Като се върнат, ще ги черпя и тях", добави той.

"Най-голямата радост, разбира се, е раждането на двете ми деца и внучката ми", завърши Везенков.