Бившият футболист Вини Джоунс е намерил занимание на контузения Дейвид Бекъм. 45-годишният бивш защитник на Уимбълдън иска да направи римейк на футболния филм “Бягство към победата”. Той вече е предложил на Бекс да изиграе ролята, която в оригинала е на Боби Мур. Миналата година Дейвид счупи рекорда на Мур за полеви играч с най-много мачове за националния отбор.

“В оригиналния филм футболистите са много статични. Сега Вини Джоунс иска да направи нещо различно. Говорил е с известни актьори, които са се съгласили да се включат в проекта. Бекъм би бил страхотно попълнение”, коментира запознат със ситуацията.

Оригиналният "Бягство към победа" (Escape To Victory, 1981) печели слава в САЩ, но е разбит от критиците. Известен е повече с имената на актьорите. Пеле, Боби Мур, Оси Ардилес и Силвестър Сталоун са концлагеристи, които използват футболен мач срещу немски военни, като възможност за бягство. Сталоун, нагърбил се с ролята на вратар, искал да блесне и настоявал в сценария да бъде включена сцена, в която той вкарва победния гол.

Вини Джоунс бе известен с грубата си игра. След славна кариера в Уимбълдън, Лийдс, Челси и мачове за Уелс се отдаде на актьорската професия. Участвал е в над 40 филма, като най-известните са: “Две димящи дула”, “Гепи”, “Да изчезнеш за 60 секунди”./БЛИЦ