ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Както подобно на почти всеки друг високоплатен футболист, суперзвездата на световния футбол Лионел Меси също обича да се глези с лъскави, луксозни и скоростни „играчки“.

Световният шампион с Аржентина, за който се предполага, че печели по около 48 млн. паунда годишно, има гараж от суперколи, на които всеки би завидял. Той включва няколко модела на Ауди, както и рядкото изпълнение на Pagani Zonda, струващо повече от 4 млн. паунда.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Но най-впечатляващият автомобил в колекцията му е Ferrari 335 S Spider Scaglietti, който той взе на търг в замяна на внушителните 28 милиона. Нека да разгледаме обаче поотделно какво представлява всяка една от колите на футболиста на Пари Сен Жермен.

Ferrari 335 S Spider Scaglietti, 28 млн. паунда

Това е най-скъпият автомобил в колекцията на Меси. Той се сдоби с него на търг, а най-сладък за него е може би фактът, че победи Кристиано Роналдо за придобивката – португалецът, за когото също се знае, че е голям фен на колите.

Pagani Zonda Roadster, 4 млн. паунда

Класиран като един от най-скъпите и бързи автомобили в света, моделът на Pagani в гаража на Меси не е разрешен за движение по пътищата и може да се кара само на писта.

Този модел на Pagani се произвежда от 1999г. насам, но до този момент са произведени само 40 бройки, което допълнително повишава стойността му.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe, 113 000 паунда

Един от най-високопроизводителните SUV-та, този модел на Мерцедес се задвижва от 4-литров бензинов V8 двигател с двоен турбокомпресор. Способен да развива максимална скорост от 280 км/ч, той може да вдигне скорост от 0-100 км/ч за невероятните 3,8 секунди.

Cadillac Escalade, 70 000 паунда

Този модел на Кадилак е най-семейно устроеният автомобил в колекцията на Меси. Любопитното за този SUV e, че се смята за най-доброто луксозно превозно средство в САЩ. През годините много известни личности, от холивудски звезди до президенти, са били забелязвани да се возят в Escalade.

Audi R8 Spyder, 118 000 паунда

С мощност от 397 до 449 к.с. и способност да ускорява от 0 до 100км/ч за 3,3 секунди, R8 е наистина произведение на изкуството. Не е случаен и фактът, че много специалисти дават оценка 5/5 на това изпълнение на Ауди.

Range Rover Vogue, 78 740 паунда

Все повече се набива на очи колко много футболисти притежават модели на Range Rover, а можем спокойно да кажем, че това е най-популярната марка сред футболния елит.

Моделът Vogue от своя страна пък е особено зашеметяващ, като има екстри, като според пакета, може да се сдобиете със звуковата система на Meridian, както и 360-градусов изглед при паркиране.

Mercedes SLS, 200 000 паунда

Това определено не е автомобил, с който Меси си позволява да се вози по улиците на Париж.

SLS е разработен от подразделението на Mercedes-AMG, а най-впечатляващо за него е задното крило, което може да се отвори при скорост над 110 км/ч.

„SLS“ пък от своя страна на немски означава „Super Leicht Sport“, което се превежда като „Супер лек спорт“. Имайки предвид и прякорът на Меси – „бълхата“, това определно звучи като автомобил, който трябва да намери място в колекцията му.

Audi Q7, 61 835 паунда

Меси очевидно приема живота си по по-семеен начин и не по толкова екстремен, имайки предвид наличието на толкова SUV-та в неговата колекция. В гаража му място намира и изпълнението на Ауди Q7.

Интересното е, че Ауди започва да прави SUV едва от 2008 г. Оттогава немската компания „наводнява“ футболния свят със своите модели. Известен факт е, че Ауди е един от основните спонсори на Реал Мадрид.

Mini Copper Electric, 31 000 паунда

Меси очевидно наблюдава тенденциите за постепенната смяна на автомобилите с двигатели с вътрешно горене с електрически такива, като е решил да се сдобие с такъв, спирайки се на изпълнението на Mini Cooper.

Това е най-евтината кола в колекцията му, а тя най-често се използва от неговата съпруга Антонела Рокуцо.

Maserati GranTurismo MC Stradale, 110 000 паунда

Създаден за любителите на високите скорости, това е първото Maserati GranTurismo, способно да преодолее бариерата от 300км/ч, стигайки до таван от внушителните 302 км/ч.

За този двуместен италиански шедьовър може да се каже много, като той разполага с 4,7-литров V8 двигател с 460 к.с. Определено звезда на асфалта, това Мазерати е със сигурност най-джентълменският автомобил в гаража на суперзвездата на терена., завършва материалът в американската версия на „Сън“, преведен от dsport.