Модернизъм. Интересна амалгама от стъкло и бетон. Едновременно близо до океана, но по нищо не приличащо на жилище, чиято локация е там. Да се опише домът на Мария Шарапова не е никак лесно, но самата рускиня има точните думи за жилището си – мечтана къща.

Ностиелката на пет титли от Големия шлем и бивша приятелка на Григор Димитров е проектирала с екипа си дом в Лос Анджелис, присъщ на истински шампион.

„На всички казвах, че искам това да е най-красивата къща, която някога е построявана – каза тенисистката пред Architectural Digest. – Това си е моят проект и бях напълно обсебена от това да го реализирам.“
Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В Лос Анджелик Шарапова ще споделя пространстовто с половинката си Александър Гилкс. Той е основател на една от най-популярните аукционни къщи във Великобритания. Запознава се с Мария по време на изложба в Ню Йорк. Предприемачът е близък приятел с принцовете на Англия Уилям и Хари, с които се засича по време на следването им в колежа Итън.

„Архитектурният стил на жилището е японски, въпреки че не съм израснала там. Пътувала съм из целия свят и съм видяла много прекрасни места, но нито едно от тях не е по-красиво от дома“, казва още Шарапова.

Хората, които са работили с нея, споделят, че тя е изключително взискателна към всеки детайл.

Дизайнерите отразяват идеята, че техният разумен, изтънчен клиент ги е тласнал отвъд традиционната си зона на комфорт, за да направи един истински дом, който излъчва творчеството и увереността на самата тенис звезда.

На корта

За последно Мария Шарапова игра на Mallorca Open. Tя загуби мача си срещу Анджелик Кербер от 1/8-финалите, като двубоят бе по-оспорван, отколкото резултатът показва, но шампионката от Уимбълдън във всяка решителна точка имаше отговор на играта на рускинята.

Следващият турнир в програмата на носителката на пет титли от Големия шлем е Уимбълдън.