Във волейбола си мислят за любов, така че да проявим снизходителност и да не очакваме големи победи. Жените се изложиха на европейското, тимът ни се тресе от вътрешни конфликти, но едно е сигурно, повечето от момичетата са щастливи в личния си живот и пет пари не дават, че федерация и фенове са чакали от тях чудеса в Германия. Може би постъпват и правилно, поне ако се поинтересувате от гледната точка на една от най-младите в отбора Габриела Коева.

Високата 190 см плевенчанка е на гребена на чувствата си и крачи с бърза стъпка към олтара. 24-годишната блокировачка иска да докаже, че да бъдеш обичана и да обичаш своя треньор в никакъв случай не може да се тълкува като престъпление. В това се опитват от две години насам да я убедят някои зложелатели във волейболните ни среди, които порицават нея и обекта на нейните емоции в интимен план – Алесандро Бракесчи.

Сигурно на пръв поглед името му не ви звучи познато, но се лъжете. Той има много общо с България, но просто бе принуден на бърза ръка да си тръгне от тук, тъй като връзката му с хубавата Габи стана публично достояние. Сандро е с 9 години по-възрастен от Коева. Тя е родена през 1989 г., а той през 1980 г. Италианецът е сред най-талантливите и търсени съвременни специалисти по фитнес, физическа подготовка и здравословно хранене във волейболна Европа. Нашата федерация го бе наела да работи за женския национален отбор в периода 2007– 2011 г. Ако не си бе изгубил акъла по дългокраката красавица от Плевен, Алесандро сигурно още щеше да е на същата позиция, но преди две лета ръководството на централата ни учтиво го помоли сам да подаде молба за напускане и той не се противи.

Дълго време искрите на страст между треньор и състезателка бяха умело прикривани от предишния селекционер на волейболистките ни Драган Нешич, който доведе италианеца в София. Самият Нешич обаче накрая предприе мъжки разговор с колегата си и му обясни, че поведението му просто не е професионално.
ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК “ШОУ”