Талантливият вратар на Милан Джанлуиджи Донарума, който е 17-годишен, се оказа, че има същите проблеми като новата звезда на Манчестър Юнайтед - голмайстора Маркъс Рашфорд.

Стражът нахлу с гръм и трясък в мъжкия футбол този сезон, но се оказа, че преди мачовете у него няма притеснение, за разлика от моментите, когато трябва да се явява на изпити в училище.

"Хората казват, че съм имунизиран срещу напрежението, но не са напълно прави. Да, може би на мачовете не ми личи и наистина там съм спокоен. Но да ме видите само как треперя преди някой от изпитите си", коментира Донарума.

"Винаги съм мечтал да играя за Милан, но никога дори не съм се надявал, че ще стане толкова рано в кариерата ми. Когато за първи път разбрах, че съм в групата за мач, цяла нощ не можах да спя", добави талантът.

Въпреки крехката си възраст Донарума окупира титулярното място под рамката на Милан с изявите си през сезона. Той ще бъде титуляр и в голямото дерби с Ювентус от предстоящия кръг на Серия "А". Сблъсъкът е утре от 21:45 часа на "Джузепе Меаца".

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!