Конните надбягвания са вероятно най-стария спорт, на който се поставят залози. Според историците, при царуването на английския крал Джеймс I, иначе казано преди повече от 400 години за първи път са били предлагани коефициенти за изхода на състезанията. И не е случайно, че точно конните надбягвания бяха сред първите, прекрачили в дигиталната ера и предложили виртуални надпревари.

Виртуалните конни надбягвания в същността си представляват симулация на реално състезание с помощта на рандомизатор (наричан още генератор на случайни числа). В секцията „Виртуални” на сайта winbet.bg стартовете са на всеки две минути с участието на 8, 10, 12 или 14 виртуални коня. Дистанцията, на която протича надпреварата, е 1000 м, а предлаганите пазари включват победител и място в тройката. Но въпреки че анимацията, съпровождаща възпроизвеждането на симулацията е изключително реалистична, това като повечето виртуални игри, наподобява повече на лотария. Дали ще ви хареса? Зависи най-вече от типа изживяване, което преследвате.

Виртуалните конни надбягвания са предпочитани от мнозина пред реалните такива най-вече заради простотата си. В реалните състезания има купища външни фактори, влияещи на изхода от гонката – атмосферни условия, здравословно състояние на коня, формата му, по или срещу часовниковата стрелка се тича, настилката, върху която се провежда състезанието и т.н.

Виртуалните коне на WINBET никога не се контузват. Времето винаги е слънчево, а формата им може да проследите лесно с поставяне на мишката върху името на коня. Наред с класирането му, може да разберете и на каква дистанция от победителя е финиширал в последните си пет гонки.

И ако всичко това ви е запалило да опитате късмета си, време е да помислите за стратегия, която да използвате при залаганията. Както във всеки реален спорт е изкушаващо да се заложи на фаворита. Но за разлика от Ливърпул, които нямат загуба в 23 последователни мача от Премиършип у дома, във виртуалните конни надбягвания елементът на случайността е много по-широко застъпен. Затова на първо място започнете с гонки с осем участващи коня, където вероятността за успешен залог е много по-голяма.

Второ: разпределете паричните средства върху няколко гонки, вместо да залагате цялата сума на една. Колкото и „сигурен” да изглежда, виртуалният кон минава през генератора на случайни числа. И дори фаворитите с коефициент под 3.00, каквито се появяват от време на време, не печелят всеки старт, в който участват.

Всъщност, от чисто математическа гледна точка да се залага срещу фаворита носи по-високи приходи. Кон с коефициент 3.00 има 33% шанс за победа. Което означава, че в две трети от случаите той ще завърши втори или по-назад. Затова далеч по-вероятно е да спечелите, ако следвате правилото да залагате една и съща сума във всяко състезание на коне с близки коефициенти (за предпочитане между 7.50 и 9.00). Теорията на вероятностите казва, че веднъж на осем или девет старта такъв ще се окаже победител. А ако имате късмет цикълът да се затвори по-рано – печалбата е гарантирана.

И последно: за нищо на света не прилагайте системата с удвояване на залога (известна още като „Мартиндейл”). Тя е измислена за събития с два еднакво равностойни изхода (като червено/черно и четно/нечетно на рулетката). Очевидно виртуалните конни надбягвания с предложения хендикап под формата на коефициент не спада към тях и най-вероятният резултат от удвояването е сметката ви бързо да се озове „на червено”.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете ТУК!