Истински бум и милиони реакции напоследък в социалните мрежи събра архивна снимка от 1988 година, на която позират трима от най-великите футболисти в света - Диего Марадона, Мишел Платини, а между тях е Краля на футбола Пеле.

Арена на сблъсъка е френският град Нанси, а това всъщност е бенефиса на Платини, чийто френски съотборници се изправят срещу световни звезди.

Срещата е показана в над 70 страни по целия свят, а на фланелката на Марадона е изписано "No drug" ("Не на наркотиците!"), а на тази на Платини има надпис, който не се вижда много добре и е преведен от мнозина като "Не на корупцията!".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Това се прави, за да бъде насилствено нареден пъзелът и фотосът да се превърне в пророчество на бъдещето - Марадона да има проблеми с наркотиците, а Платини да бъде съден за корупция като шеф на УЕФА, a 4-годишното му наказание изтече преди дни.

Странното съвпадение позабавлява някои, други съзряха пръста на съдбата, но оказва се, че всичко е просто грешка в превода. Истината е, че надписът "не на корупцията", които мнозина преведоха неправилно, всъщност е "не на наркотиците" на френски ("No drogue"), което е и мотото на двубоя в Нанси и логично е изписано върху фланелките на двата отбора.