Частният самолет на Неймар е направил принудително кацане, след като е напуснал Барбадос, информират световните медии. Аеропланът е пътувал за Бразилия, когато е подал сигнал, че трябва да се приземи по извънредни причини.

Според няколко източника, летателната машина, която е собственост на 30-годишния нападател на ПСЖ, е кацнала без проблеми в североизточната част на Бразилия. За момента няма информация дали самият Неймар е бил на борда.

Няколко часа преди това футболната звезда сподели снимка, на която със сестра си Рафаела позират на самолетна писта, а летателният апарат се вижда на заден план. След това бразилската звезда публикува и друго изображение, който показва преминаването на аероплана над Маями.

Неймар, приятелката му Бруна Биансарди и Рафаела през тази седмица бяха забелязани на плаж в Маями. Преди няколко дни пък бразилският национал игра покер в Лас Вегас и беше на партито на Голдън Стейт Уориърс по повод спечелването на шампионската титла в НБА.

Преди две години се появи информация, че футболната звезда си е купил самолет Embraer Legacy 450, за който е броил 10,8 милиона паунда. Не е ясно дали това е аеропланът, който днес е извършил аварийно кацане. Знае се, че Неймар притежава и собствен хеликоптер, който може да превозва до осем пасажери.