Бившият германски колоездач и победител в Тур дьо Франс през 1997 година - Ян Улрих, посетил с цветя болницата, в която са настанени пострадалите от причинената от него катастрофа в Швейцария. Както е известно, Улрих не спрял на знак "Стоп" и отнесъл два автомобила. Тестът за употреба на алкохол, който бил направен след пристигането на полицаите, отчел 1,4 промила.

"Лично посетих пострадалите с букет цветя. Исках да се извиня за грешката, която допуснах. За мен това бе много важно. За щастие всички приеха посещението ми с добро и приеха искреното ми извинение. Душата ми е спокойна, след като пострадалите бяха закриляни от своите ангели хранители", коментира Улрих.

"Ще си понеса последствията, каквито трябва да има", заяви след катастрофата бившият колоездач. Освен че шофьорската му книжка бе отнета, Улрих може да попадне и в затвора. Според законите в Швейцария заловен шофьор с над 0,8 промила алкохол в кръвта рискува лишване от свобода до 3 години. А случая на Улрих има и сериозен инцидент.