Халфът на Манчестър Сити Яя Туре, който е страстен маниак на тема коли, попълни автосалона си с още една звездна покупка.  Тъмнокожият исполин накара съотборници и фенове да ахнат, пристигайки онзи ден за тренировка с чисто новия си Ролс Ройс Фантом, струващ 350 000 паунда. При пристигане в базата на отбора той бе издебнат от местни папараци. Яя изобщо не се трогна от присъствието на фотографите и ги "поздрави" със среден пръст малко преди да паркира.

Звярът вдига над 240 км/ч благодарение на своя 6,75-литров V12 двигател, със зашеметяващ интериор и най-новия хит сред суперколите - програма "Старлайт Хедлайнър". Тя  осигурява зрелищен ефект от изпъстрено със звезди нощно небе благодарение на 1600 светлини от оптични фибри, монтирани на тавана на купето.

Това е вторият автомобил на Яя от тази марка. Предишният е от специалната ограничена серия Wraith с цветни стъкла и цена 250 000 паунда.

Английските медии припомнят, че за последната една година котдивоарецът си купи джип Мерцедес G класа, Мерцедес Брабус 850,  Бентли Континентал и Порше Карера. Маниашка работа, нали?...

Яя Туре е един от най-скъпоплатените футболисти в Сити. Той прибира по €283 000 седмична заплата. Почти сигурно обаче халфът ще се махне от тима на „гражданите” през лятото.