"Ако сексът беше олимпийски спорт, волейболистите щяха да са златни медалисти". Не, това не е шега, а обява на британска продуцентска къща, която набира 10 състезатели по плажен волейбол за участие във филм. Заглавието на бъдещата продукция е "Слънце, пясък и секс".

"Нашата компания, която е специализирана в продуцирането на филми за възрастни, иска да наеме 10 професионални състезатели по плажен волейбол, които да се снимат във филм за възрастни", се казва в обявата на продуцентската къща.

От волейболистите и волейболистките няма да бъде изискано на всяка цена да играят "активно" във филма, а по-скоро да бъдат като фон на историята. В началото кастингът бе насочен към Великобритания, Германия, Холандия, Франция и Испания, но след като "Гадзета дело Спорт" публикува новината, интерес проявиха доста състезатели и състезателки от Италия. В резултат на това компанията промени първоначалния сценарий, за да могат да се включат и желаещите от Италия.

"От години се занимаваме с подобен род продукции", пояснява Шави Рока, директор на компанията, цитиран от bgvolleyball.

"Състезателният дух в плажния волейбол е перфектна база за това, което искаме да реализираме през 2013. Когато ги наблюдавахме по време на Европейското първенство през миналата година как забиват, защитават и разиграват, разбрахме, че ако сексът е олимпийски спорт, то именно волейболистите ще триумфират в него", допълва Рока.

От тези думи щеше да остане доволен бившият президент на Международната федерация Рубен Акоста, който от много години прогнозираше, че в плажния волейбол има невероятен потенциал за разпространение и популяризиране на играта.

През тези дни ще бъдат селектирани 12 щастливци, които ще бъдат поканени за два дни на испанския остров Ибиса за снимките. Пътуването и дневните на актьорите ще бъде напълно осигурено от компанията, а освен това волейболистите ще могат да разказват един ден "ето, снимах се даже и във филм". Но ако ще се хвалят пред децата си, ще е по-добре да го сторят, когато са пълнолетни ...