Бившият футболист Серхио Контрерас, известен като Коке, беше арестуван при акция на испанските власти. Той е обвинен, че е оглавявал престъпна група за разпространение на наркотици.

36-годишният бивш играч на Малага и Олимпик (Марсилия) е закопчан в крайморския град Естепона, а при акцията на властите са направени арести в Малага, Гранада и Севиля.

„Задържани са 20 души. Иззет е около един тон хашиш и 700 000 евро“, обявиха от испанската полиция и уточниха, че акцията продължава.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Серхио Контрерас е шеф на организацията“, коментира източник на агенция AFP, уточнявайки, че властите са намерили голямо количество оръжие и са иззели много документация.

След арестуването си Коке е бил откаран в полицейското управление в Малага. Кариерата на бившия нападател започва в Малага през 2002, а след това играе за два сезона в Марсилия. Носил е екипите на Спортинг (Лисабон), Арис (Солун), както и на отбори от Азербайджан, Германия, Боливия и САЩ.

Полицейската акция срещу групировката на бившия футболист е наречена „Operation MasKoke“ заради прякора на Серхио Контрерас. Той не бива да бъде бъркан с настоящия капитан на Атлетико (Мадрид) Хорхе Ресуресион Меродио, който също е известен като Коке.