* На 30 септември ЦСКА удря вечния си съперник с 1:0 на стадион “Българска армия”, като Димитър Иванов отбелязва най-бързия гол в историята на дербито – още в 36-ата секунда. В деня на мача Димитър Пенев прави обичайния разбор, на който ръси обичайните си бисери. “Левскарите ще се опитат да ни притиснат със схема 4-5-4”, цепи се Пената, а когато някой му прави забележка, че по този начин футболистите на Левски са 12, а не 11 души, Стратега хитро добавя: "Е, аз включвам и съдията, защото те винаги ги хващат!”
* На 24 април 2002 година Левски бие ЦСКА с 2:0 на “Герена” в шампионатен мач след попадения на Саша Симонович и Гонзо. Няколко часа по-късно на територията на България е регистрирано земетресение, което е усетено и в София.
* Димитър Бербатов не успява да заспи цяла нощ след загубата от Левски с 0:1 на 13 май 2000 година, когато е решена битката за шампионската титла. Малко преди Гонзо да вкара “кървавия” си гол, Бербатов изпуска от изключително удобна позиция да отбележи за ЦСКА. На другия ден Митко получава заплахи от разбеснели се привърженици на “червените”, а пресата го разкъсва от критики.
* Дребничкият еквадорец Мендоса, прочул се с гола си с глава срещу ЦСКА, се напива от 50 грама уиски след мача. На 16 април 2003 година Левски бие “червените” с 1:0 в Борисовата градина в първи полуфинал за купата на България. Нисичкият футболист се възползва от безумна грешка на вратаря Стоян Колев в последната минута на мача, надскача Артим Шакири и изпраща топката в мрежата. ЦСКА мачка “сините” през целия мач, а редовен гол на Гъргоров е отменен незнайно защо от реферите, но в крайна сметка Левски ликува. Вечерта победителите поливат подобаващо успеха в столично заведение. Мендоса обаче не може да пие и още след първите 50 грама започва да преплита езика си, а очите му аха да изскочат от орбита/БЛИЦ