Александра Жекова продължава да демонстрира влечението си към екстремните спортове. Между тренировките в Алпите Сани реши да полети с парашут, практикувайки параглайдинг (парапланеризъм).  

Най-добрата ни сноубордистка сподели емоционалното преживяване с хилядите си почитатели във "Фейсбук", към които отправи мотивиращо послание.

"Докато чакаме прозорец от хубаво време над Алпите, за да продължим с тренировките на сняг, докато работя здраво върху кондиционната си подготовка и възстановяването на старите травми, и се занимавам с какво ли още не, намерих малко време, за да се докосна до един нов спорт... Прекрасен спорт, който ме научи, че преодолявайки собствения си страх и предрасъдъци мога да стана по-силна и устойчива, и мога да видя света по друг начин... Светът е толкова голям, колкото си го направим, а границата е нашата представа... Никога не е късно да отключиш въображението си и да разгънеш листа с мечтите", написа Сани във "Фейсбук".

"Единственият начин да се отървеш от страховете и от ограниченията си е да ги предизвикваш. Изправям се пред собствения си страх и да бъда сама тук - високо във въздуха е едно интересно пътуване... Пътуване, което води до вътрешно израстване, сила и признателност. Нашият свят е толкова голям, колкото си го направим... Границите са в рамките на нашето въображение", добави Жекова в социалната мрежа.