Шампионът от Аустрелиън Оупън за 2014 година Стан Вавринка съобщи вчера, че се разделя със съпругата си Илхам, която днес коментира новината. Вече бившата жена на швейцарския тенисист го обвини в лъжа. Илхам твърди, че не турнирите и постоянните пътувания са причина за раздялата им, както обясни колегата на Григор Димитров.

"Не, Стан не губи мачове заради раздялата ни, която според него е болезнена, защото вече минаха пет месеца от триумфалното му завръщане в "Купа Дейвис". Решението му да напусне семейството си за втори път не му попречи да спечели турнира в Шенай и да постигне доста добри резултати. Не, пътуванията и турнирите не са причина за раздялата ни. Освен това много играчи с по-висок ранкинг от него, си имат стабилни семейства. Неговата нестабилност и желанието му да си върне свободата - във всяко едно отношение, са причина. И трябва да призная, че постоянните дребни лъжи и емоционални предателства разрушиха изцяло доверието ми в него", обяснява Илхам.

Двойката беше заедно от 2004 година, като през 2010-а Стан и съпругата му станаха родители на дъщеричката си Алекса. Двамата вече преживяха един развод и пак се събраха през 2009-а, но изглежда сега е за постоянно.