Въпреки забраната на селекционерът на Англия Рой Ходжсън половинките на футболистите да не стъпват в лагера поне до края на груповата фаза, момичетата ще бъдат на Евро 2012.

Водени от Колийн Руни, съпруга на Уейн, дамите на английските национали са наели частен самолет за трите мача на тима. На 11-и "трите лъва" срещат Франция в Донецк, на 15-и се изправят срещу Швеция в Киев и на 19-и - срещу Украйна отново в Донецк. Англичанките ще летят часове преди двубоите, а след техния край самолетът ще ги връща в Лондон. Решението ще струва на дамите към 50 000 лири.

Селекционерът Ходжсън разбра за решението на футболните съпруги и намекна пред Би Би Си, че ако Англия стигне елиминациите, може и да се замисли дали няма да е по-позитивно половинките на играчите да са близо до лагера.

На световното в ЮАР преди две години тогавашният селекционер Фабио Капело забрани на англичанките да се появяват в лагера, като разрешаваше само "часове за посещение" в свободни дни на отбора. Тогава дамите си наеха хотел на 20 км от базата на "трите лъва" и си чакаха да им дойде редът за срещи с играчите.