Звездата на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович се забърка в пореден скандал. Шведският национал този път се заяде с ...жените-футболистки.

Шведската футболна асоциация връчи чисто ново Волво на Андерс Свенсон, след като счупи рекорда по най-много мачове в мъжкия национален тим. При дамите обаче Тереза Сьогран, която е играла за "тре крунур" цели 187 пъти, не е получила същото признание. По този повод се надигна вълна на недоволство в Швеция. Златан също взе отношение по темата.

“Вниманието, което женският футбол получава в Швеция, е несравнимо в световен план. Това е нещо изненадващо. Те вършат своята работа добре и ще продължат да го правят, но резултатите на една жена не може да се сравни с тези на един мъж, заяви Ибра.

- В Европа ме сравняват с Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Когато се върна в Швеция, ме сравняват с жена-футболист. С цялото ми уважение към дамите, те трябва да бъдат платени пропорционално на това, което генерират в чисто финансов аспект. Как да бъдат премирани дамите ли? Дайте им велосипеди с моя автограф и това ще бъде достатъчно.”