Най-интересният футболист на Ейре за нас е защитникът Джон О’Шей. Съотборникът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед има доста проблеми с личния си живот. Причината за това са феновете на големия враг Манчестър Сити, които го набеждават, че е гей. Всъщност самият Джон дава поводи за съмнения, като не се появява в публичното пространство с жени. Интелигентният вид и вечната усмивка допълнително допринесли за "лявата" му слава. Именно за това агитката на “гражданите” и досега не спира да пее обидни песни за ирландеца. Напрежението ескалира до такава степен, че Джон се принуди да излезе с официално обръщение, в което твърди, че не е гей. Малко по-късно О’Шей показа и годеницата си Ивон Манинг, в която твърди, че е влюбен отдавна. По този начин атаките най-сетне секнаха.

Красавицата в отбора на Ейре безспорно е съпругата на Роби Кийн. Той се ожени за Клаудин Палмър миналата година след шестгодишна връзка. Бившата Мис Ирландия мисли и за бъдещето на националния тим, като роди син на звездата. Малкият Робърт Ронан Кийн обаче все още не може да се учи от изявите на баща си, защото в деня на мача в събота ще бъде едва на 26 дни. Семейството доста се притесняваше за детето, защото след завръщането им в Лондон, след като Роби игра в Ливърпул, попаднаха на неприятни съседи. Оказа се, че в тихия квартал след тях се нанася скандалната певица Ейми Уайнхаус, която е известна с шумните си запои. Единственото успокоение за Клодин и бебето е фактът, че Ейми не се задържа дълго в дома си. Ако не наследи таланта на баща си във футбола, Робърт може да хареса някои от хобитата му – бадминтон, фехтовка и голф.

И докато Кийн е щастлив с красивата си съпруга, семейни трагедии бележат живота на Шей Гивън и Кевин Килбейн.

Гивън има прекрасна семейство, което пази далеч от медиите. През 2001 година се жени за голямата си любов Джейн Кънингам, като бракът им е благословен от Папа Йоан Папа II, който е бил вратар като юноша. Двамата имат две деца – 5-годишен син Шейн и двегодишна дъщеря – Сиена. Вратарят на националния тим държи близките си в страни от публичното пространство, но е сбъднал мечтата си да има семейството, за което е копнял през целия си живот. Едва петгодишен Шей губи майка си, а баща му работи денонощно, за да осигури хубав живот на него и брат му Лиам. В памет на майка си стражът и съпругата му организират различни благотворителни мероприятия и събират пари за фондации, помагащи на хора, болни от рак.

Трагедията на ветерана Килбейн е още по-голяма. През 2004 година Кевин и жена му Лаура са най-щастливите хора на земята, защото разбират, че очакват първото си дете. По-късно през годината светът се срутва върху тях, защото дъщеричката им Елси се ражда със синдром на Даун.
“Бяхме съкрушени. Не знаехме, какво да правим, мислехме че всичко ще бъде наред. Бяхме уплашени, защото не предполагахме какво ни очаква. Срам ме е за това, което съм си мислил тогава. Елси е чудесна, справя се отлично. Тя е толкова очарователна, че ни прави най-щастливите родители на света. Не искаме друго дете. Ако знаехме за болестта докато Лаура бе бременна, не би имало значение за нас. Щастливи сме, че имаме Елси.  Хората ни симпатизират, когато разберат за нея, но ние нямаме нужда от съжаление. Който опознае Елси, разбира, че е специално дете”, откровен е Кевин. Той призовава хората по света: “Ако сте в подобно положение, радвайте се на това, което имате. Не мислим за бъдещето. Сега просто се наслаждаваме на живота с дъщеря ни”./БЛИЦ