Йордан Георгиев е новото лице на "Спорт в обектива". Дългогодишният спортен журналист беше представен днес пред екипа на Канал 3 и от 11 септември започва да изпълнява и длъжността изпълнителен продуцент "Спорт". 

Йордан Георгиев бе водещ на Шампионската лига по bTV, коментатор, репортер, редактор. Кариерата му започва в радио Експрес и Канал 3 през 2001 г. От 2002 г. е репортер, редактор, водещ и коментатор в телевизия Ринг, а след това и репортер, редактор, водещ и коментатор в каналите на bTV Media Group. Коментирал е и българското футболно първенство, мачовете от италианския и френския шампионат. Бил е специален пратеник на европейски и световни първенства.  

От новия сезон Георгиев ще води единственото едночасово ежедневно спортно предаване в ефира - "Спорт в обектива" заедно с Кирил Лулев. Той е и втората звезда от BTV, която Канал 3 привлича след водещата на централната емисия Антоанета Илиева. 

"Идвам в Канал 3 с големи амбиции да утвърдим "Спорт в обектива" като най-гледаното спортно предаване. В спортната редакция има прекрасни професионалисти и млади и амбициозни колеги, с които съм убеден, че ще постигнем успех", каза Йордан Георгиев.

"Йордан Георгиев е един от най-добрите спортни журналисти и съм щастлива, че той идва в Канал 3. Сигурна съм, че заедно с Кирил Лулев ще направят изключително силен екип", коментира директорът на "Новини и актуални предавания" Миляна Велева.

"Канал 3 направи втори трансферен удар след привличането на разследващия журналист Васил Иванов. Йордан Георгиев пък е едно от най-разпознаваемите лица в спортната журналистика и със своя хъс и опит ще допринесе за още по-голяма гледаемост на "Спорт в обектива", заяви управителят на Канал 3 Ива Стоянова.

"Целите пред Канал 3 в стартиращия нов сезон са много високи и сме твърдо решени да конкурираме трите национални телевизии, така както успешно го направихме в миналия телевизионен сезон", коментира Стоянова.