Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Нападателят на Лудогорец Иван Стоянов за пореден път демонстрира страстта си към високите скорости. БЛИЦ разбра, че в неделя племенникът на Йордан Лечков е участвал в първия кръг от националния шампионат по драг. Това се е случило на следващия ден след победата на шампионите с 4:1 над "Ботев" (Враца). Звездата вкара един от головете в двубоя, след което е получил разрешение от треньорския щаб на разградчани да участва в гонките край Сливен, които съвпадали с почивния ден, който Ивайло Петев дал на футболистите си.

Надпреварата се проведе на летище "Бършен" край Сливен и бе наблюдавана от около 1000 зрители, които станаха свидетели на перфектна организация, зрелищни сблъсъци и поставяне на нови рекорди на трасето с дължина 402 метра.

Иван Стоянов участва с мощната си бегачка Нисан GTR и зае третото място, което го прати на почетната стълбичка. Конкуренти в клас ПРО Ц му бяха Константин Динев, който победи с отлично подготвеното си Ауди S2 на финала Мирослав Бъчваров с Ауди А3.

Над 60 участници, разпределени в седем класа, взеха участие в първия кръг от националния шампионат по драг.

В клас ПРО А победата грабна Милен Минев с Опел Корса, който на финала победи Даниел Иванов с Трабант. Трети остана състезаващият се с Опел Астра Венци Божилов.

Петър Василев с Фолксваген Голф 2 бе над всички в клас ПРО Б, оставяйки зад себе си Лозан Тотев с Опел Корса и Димитър Златаров.

В Street класовете конкуренцията също бе доста голяма и участниците предложиха доста интересни и оспорвани гонки на своите фенове.

В клас Street FWD Петър Василев с Опел Астра спечели финала срещу Ангел Бояджиев с Опел Астра, а трети се нареди Мартин Илиев с Тойота Селика.

Веселин Чутрков със своето БМВ Е30 грабна победата в клас Street RWD. Той остави зад себе си Поршето на Благой Петров и Мирослав Соколов, състезаващ се с БМВ Е30.

При Дизелите победител стана Кирил Ненов с Фолксваген Лупо. На финала той изпревари Димитър Бъчваров с БМВ 335Д, а третото място остана за Цветомир Георгиев, който кара с Ауди 90.

Безспорно най-интересно бе в клас Street Open, където Константин Динев с Ауди S2 грабна победата справяйки се на финала с Иван Статлев, а трети остана Мирослав Бъчваров с Ауди А3. Победителят в този клас Косьо Динев постави нов национален рекорд на Street автомобил с време 9.945 секунди.

rally.jpg