Австралийската актриса Марго Роби ще изиграе бившата американска фигуристка Тоня Хардинг във филм по биографичния сценарий „Аз, Тоня“.

25-годишната Роби нашумя с участието си във филма „Вълкът на „Уолстрийт“. Тоня Хардинг, която в момента е на 45 години, има две участия на олимпийски игри. Тя придоби популярност заради събития от 1994 г.

На 6 януари 1994 г. американската фигуристка Нанси Керигън е ударена с бухалка в дясното коляно в Детройт, където се подготвя за участие в американския шампионат по фигурно пързаляне. Нападателят е нает от Джеф Джилуули, бившият съпруг на Тоня Хардинг. Така остава съмнението, че поръчката е направена от самата фигуристка.

Коляното на Керигън се подува и тя не може да се състезава, но успява да се възстанови навреме, за да участва на олимпийските игри. В нейно отсъствие Хардинг печели първенството на САЩ. Така двете – Нанси Керигън и Тоня Хардинг, отиват на Лилехамер'94.

Ситуацията между двете фигуристки в норвежкия град се превръща в сапунен сериал, който в САЩ събира телевизионен рейтинг, подобен на излъчването на Супербоул. На олимпийските игри Нанси Керигън печели сребърен медал, финиширайки зад украинката Оксана Баюл. Хардинг къса връзка на едната си кънка по време на своето изпълнение. Тя получава шанс да изпълни повторно съчетанието си и завършва осма в крайното класиране.