11 българи ще играят в основната схема на международния турнир по тенис за мъже "Интерхотел Сандански Къп" с награден фонд 10 000 долара. В последната среща от квалификациите Райчо Димитров загуби от Александър Бури (Беларус) с 2:6 2:6. Петър Трендафилов обаче влезе в основната схема като "щастлив губещ" на мястото на австралиеца Джеймс Лемке, отказал се поради контузия, получена на турнир във Великобритания.

Две изцяло български срещи ще има в първия кръг в основната схема, а останалите ни представители изтеглиха сравнително добър жребий. Поставеният под номер 2 Ивайло Трайков ще срещне Александър Лазов, а Валентин Димов и Цветан Михов ще се изправят един срещу друг в другия мач от първия кръг между български тенисисти.

Тихомир Грозданов (номер 4 в схемата), Васил Младенов и Петър Трендафилов имат за съперници квалификанти, а Тодор Енев, Симеон Иванов и Румен Господинов ще срещнат състезатели с по-задно класиране в световната ранглиста. Само Ангел Мирчев изтегли поставен в схемата - номер 6 Максим Отом (Белгия), който спечели един фючърс в България миналата година.

Срещите от първия кръг ще се играят утре и в сряда с начало в 10:00 часа на новия тенис комплекс на Интерхотел Сандански на кортовете с изкуствена червена настилка при отлични условия, осигурени от организаторите./БЛИЦ

Жребият на българите в първия кръг от основната схема:

2.Ивайло Трайков - Александър Лазов
Валентин Димов - Цветан Михов
4.Тихомир Грозданов - Шендрит Деари (Македония)
Симеон Иванов - Филип Фрасиньо (Франция)
Тодор Енев - Илия Мартиноски (Македония)
Васил Младенов - Игор Руд (Русия)
Румен Господинов - Томислав Йотовски (Македония)
Петър Трендафилов - Хуан Беаус-Баркин (Испания)
Ангел Мирчев - 8.Максим Отом (Белгия)