Европейската шампионка при 14 годишните Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на провеждащия се в Русе турнир с награден фонд 10 хиляди долара. В първото си участие при жените надеждата на тениса ни извади късмет, тъй като съперничката й Ингрид-Александра Раду (Рум) се отказа, макар че водеше с 6:2, 3:3. В спор за място на полуфиналите Виктория ще срещне квалификантката от Словакия Моника Сирлова, която би седмата поставена Алис Раду (Рум) с 3:6, 6:3, 6:4. 

Поставената под номер едно в основната схема Диа Евтимова също продължава напред след успех със 7:6, 6:3 над молдовката Анастасия Степу. Следващата й съперничка е номер 8 в схемата Татия Микадзе (Гру).

Третата полуфиналистка ще бъде определена от мача между Таня Германлиева и Симона Матей (Рум). Шестата в схемата Германлиева би квалификантката Елена Платон (Рум) с 6:1, 6:2.

Още една българка се класира за четвъртфиналите. Мартина Гледачева би с 6:3, 7:6 Валери Верхвам. За да играе на полуфиналите трябва да се справи с петата поставена Александра Каданту (Рум)./БЛИЦ