В епизод номер 32 на подкаста за тенис на БНР „Начален удар“, с водещи Радина Жекова и Любомир Тодоров, гостуват световната вицешампионка с отбора на България за девойки до 14 години Йоана Константинова и нейният личен треньор и капитан на тима сребърен медалист Велиан Бакалов.

Три месеца преди да навърши 15 години на 1 юни Константинова ще дебютира в международен турнир при жените. Тя е получила „уайлд кард“ за квалификациите на състезанието в Анталия, Турция, което е с награден фонд 15 хиляди долара, съобщи новината Бакалов.

„В неделя Йоана ще дебютира при жените. Тя е доста зряла физически. Това е много добър момент да се включи в женските турнири. Имаме планове да изиграе 7-8 турнира тази година… По мое мнение тя е готова да се бори с каките“, коментира наставникът.

„Много обичам да играя с по-големи от мен. Когато има по-голяма доза предизвикателство, това ме мотивира още повече да показвам най-добрия си тенис и да дам всичко от себе си. Така че дебютът не ме притеснява“, заяви Константинова.