Кори Гоф достигна дебютен WTA полуфинал в своята кратка до момента кариера, след като записа първи успех срещу представителка на топ 10. 15-годишната сензация надигра световната №8 Кики Бертенс в последователни сетове на турнира в Линц и излезе от корта като победителка при резултат 7-6(1) 6-4.

Американката до момента имаше само една победа над тенисистка от топ 50. Тя дойде на Уимбълдън, където Коко надигра Винъс Уилямс в първи кръг от основната схема, след като се превърна в най-младата участничка, преминавала квалификациите на „свещената трева“.

С победата си над Катерина Козлова на осминафиналите в Линц американката вече стана най-младата дебютантка в топ 100 след българката Сесил Каратанчева – на 15 години и 209 дни.

Срещу топ поставената Бертенс 15-годишната тенисистка спечели 75% от разиграванията на първи сервис, 60% на втори и отрази два от два брейкбола, което оказа най-ключово значение за изхода от срещата.

За място на финала тя ще спори с Андреа Петкович, която елиминира Виктория Кузмова след 6-4 6-1.

В първия сет Кори можеше да пробие при 4-3, но холандката се измъкна, след което вкара частта в тайбрек. Там обаче Гоф беше много хладнокръвна и даде само точка на опонентката.  

След паузата американката отрази два брейкбола в първото си подаване, след което си осигури аванс от пробив и 2-1, а така взе важно психологическо предимство. До края не изпусна контрола над мача и го завърши след 6-4.

Младата сензация отпадна в последния кръг от пресявките в Линц, след като водеше с пробив и в двата сета срещу Тамара Корпач, но в крайна сметка отстъпи с 4-6 2-6 след само час и 15 минути на корта. Въпреки всичко Мария Сакари се отказа от надпреварата и Кори влезе в схемата като „щастлива губеща“, а победната ѝ серия продължава.

Преди това Гоф игра на домашния си турнир от Големия шлем – US Open, като организаторите дори нарушиха правилата за брой участия с „уайлд кард“, от които американката можеше да се възползва. В Ню Йорк Коко загуби в третата фаза от Наоми Осака. Японката елиминира съперницата си след малко повече от час на корта и резултат 6-3 6-0.