Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на сингъл на държавното лично първенство по тенис на открито, което се проведе на червените кортове на ТК „Левски" в София. Във финала 17-годишният талант победи поставения под номер 2 в схемата Мартин Димитров с 6:3, 6:2.
 
Радулов поведе с 3:2 гейма след пробив в първия сет, но Димитров бързо върна пробива и изравни. Последва нов, с който Илиян Радулов наклони везните в своя полза за 4:3 и спечели сета с 6:3. Във втората част той дръпна с 4:2 и спечели уверено мача при 6:2 в своя полза.

„Да, очаквах да спечеля. Смятах, че имам шансове", коментира новият държавен шампион по тенис на България. 

„Бях много отпуснат, без притеснения. Знаех, че той е по-опитен играч. Може би по-често трябва да излизам на мрежата", добави Илиян Радулов, който ще попадне в разширения състав на страната за Купа „Дейвис".

„Ще опитам там да натрупам опит, който може да ми помогне в бъдеще", заяви още Радулов.

„Той доста добре игра. Във втория сет можеше малко по-различно да се развие мачът, но го поздравявам. Физически се чувствам добре, просто агресивният му стил на игра не ми даде шанс. Просто поздравления, той показа много хубав тенис", коментира финалистът Мартин Димитров.